středa 17. října 2012

Domácí jablečný koláč a keramika Mynte

Podzimní dny jsou jako stvořené pro podzimní pečení. Tentokrát se s Vámi podělíme o vynikající recept na jablečný koláč. Pokud Vám zachutná, budeme se těšit i na Vaše fotografie! :-) 

250g polohrubé mouky (nejlépe špaldová)
250 g nahrubo nastrouhaných jablek + na kousky na ozdobu
150 g cukru (může být i méně, nejlépe třtinový)
2 vejce
1 dcl oleje
1 dcl mléka, moštu nebo jiné tekutiny (může být i víc podle šťavnatosti jablek)
½ prášku do pečiva 
vanilka 
skořice 
můžeme navíc přidat ořechy, rozinky, apod. 
karamelová dezertní omáčka z Marks and Spenser

Smícháme suché přísady, potom „mokré“ přísady a následně smícháme dohromady. Do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku rozetřeme těsto, poklademe jablka a pečeme při cca 180°C dozlatova. Nakonec ještě teplý koláč přelijeme proužky karamelové omáčky 

Na fotografiích- koláčová forma a dezertní talíř Mynte Latté.






4 komentáře: