neděle 14. září 2014

Z českých políček rovnou do Flowers & Living

     Často se nás zákazníci ptají, proč dovážíme řezané květiny z Holandska, Kolumbie, Jižní Afriky, apod. a nevyužíváme českých pěstitelů. Věřte, že kdyby bylo od koho z Čech zboží odebírat v množství, které potřebujeme, Holandsko, atd. "pustíme k vodě":).
     Bohužel, takových pěstitelů je u nás zoufale málo a jedná se pouze o pár druhů sezónních květinek jako jsou jiřinky, gladioly, levandule... A bohužel, opravdu sezónních tudíž závislých na počasí.
     Přesto se snažíme tyto pěstitele vyhledávat a od nich nakupovat. Letos jsme objevili jednu českou  Levandulovou farmu a tak to u nás přes léto vonělo krásnou čerstvou i sušenou levandulí.
      Dnes Vás vezmeme s sebou na malý výlet ... za Prahu, daleko od ruchu měst ... právě zde, se v poklidné krajině plné polí a lesů, nachází vesnička Bošín. Je plná krásných starých domečků a chaloupek. U jedné z nich, má pár políček náš dlouholetý dodavatel pravých českých květinek i plodin.
      Začátek září až listopad je období, kdy z tohoto kraje dovážíme nejvíce. V první řadě jsou to dýně a dýně a dýně ... nejrůznějších tvarů a barev, které jsou nejen krásné jako dekorace, ale některé vhodné i na vaření. Mezi naše podzimní oblíbence patří také sušené makovice, obilí či len, řezané droboučké šípky, laskavce, věnce a copy z cibule i česneku...
     Letos nově na pozemku přibylo i překrásné políčko plné jiřin, které jsme pro Vás s téměř kompletním týmem Flowers & Living sklidili:).


Vítejte v Bošíně, vesničce, kde jakoby se zastavil čas...krásné ticho přerušované jen bečením ovcí...
Na poli s jiřinkami

Naše floristka Alča (vlevo) s majitelkou obchodu Kateřinou

Jiřinkové krásky do podzimních vázaných květinek...


Sběr Laskavce

Laskavec je krásný jako doplněk do míchaných květin i samotný ve váze

Dýně, dýně a zase dýně, díky letošní krátké zimě jsou letos velmi brzy


Podzimní paletka...máky, len, černucha, dýně, kukuřice...

Připraveno k odvozu
Teď už jen vše zvážit a vyrážíme za Vámi do Dejvic:)



Krásný den přeje Lucie.


4 komentáře:

  1. Nádhera,všechno,,Ty jiřiny,,,bože ..luxus..hezký den,,,ilona

    OdpovědětVymazat
  2. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

    OdpovědětVymazat