Podzimní dny jsou jako stvořené pro podzimní pečení. Tentokrát se s Vámi podělíme o vynikající recept na jablečný koláč. Pokud Vám zachutná, budeme se těšit i na Vaše fotografie! :-)
250g polohrubé mouky (nejlépe špaldová)
250 g nahrubo
nastrouhaných jablek + na kousky na ozdobu
150 g cukru (může být i méně, nejlépe třtinový)
2 vejce
1 dcl oleje
1 dcl mléka, moštu nebo jiné tekutiny (může být i víc podle
šťavnatosti jablek)
½ prášku do pečiva
vanilka
skořice
můžeme navíc přidat ořechy, rozinky, apod.
karamelová dezertní omáčka z Marks and Spenser
Smícháme suché přísady, potom „mokré“ přísady a následně smícháme dohromady. Do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku rozetřeme těsto, poklademe
jablka a pečeme při cca 180°C dozlatova. Nakonec ještě teplý koláč přelijeme proužky
karamelové omáčky
Na fotografiích- koláčová forma a dezertní talíř Mynte Latté.
Páni to vypadá úžasně a voní až sem!!!
OdpovědětVymazatMnam mnam :)
OdpovědětVymazatKrásné, vypadá fakt úžasně :-)
OdpovědětVymazatNadhera,uz nekolikrate jsem uvazovala o teto kolacove forme,tak se musim dokopat.
OdpovědětVymazat